Sposób przygotowania

Kruche ciasto:
Z mąki, z 3 żóltek, margaryny, cukru, kakao, śmietany i proszku do pieczenia zagniatamy kruche ciasto, które na 2 h wkładamy do lodówki.

Ser:
Żóltka z 6 jaj, cukier puder, tłuszcz otrzeć na pulchna masę. Gdy utarte dodać przemielony ser, aromat, grysik i budyń i dalej ucierać. Pod sam koniec dodac sztywno ubita piane z 6 jaj, lekko przemieszać.
Rozwałkowane kruche ciasto wyłozyc do brytfanny, następnie wyłożyć połowę masy serowej i poukładać pierniki w czekoladzie. Na wierzch wylać druga połowę masy serowej. Włozyć do piekarnika i piec ok 50 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    cos nowego
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pomysłowo a wygląda na słodziutkie, dobre ciacho do kawki
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta44

    trzeba wyprobowac
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    wygląda apetycznie:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    pycia9

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiam ciasta z dodatkiem pierniczków;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Megi

    rewelacja na talerzu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !