Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Basbusa

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kasza manna 1 opakowanie
cynamon 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 100 g
mleko 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy 1 torebeczka
cukier 1/2 szklanki
wrzątek 2 łyżki
wiórki kokosowe 2 (do posypania)
cukier puder 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Basbusa

Wszystkie składniki mieszamy, wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszce, kroimy na kwadraty i wsadzamy do piekarnika o temperaturze ok. 180C na 40minut. Po wyciągnięciu ciasta odstawiamy je do ostygnięcia, a później dekorujemy lukrem i posypujemy wiórkami kokosowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 17.02.2014 16:41
Bardzo fajny przepis.
Lis 03.01.2014 08:37
Świetny pomysł na ciasto
SmakChwili 30.01.2013 11:08
fajne ciacho i nazwa też :)
EmciaPichci 18.01.2013 18:49
cooleczka - ok 300 g
mysza75 18.01.2013 12:35
Jakie fajne ciasto,z kaszy bomba :-)
cooleczka 18.01.2013 09:02
chętnie wypróbuję, mam tylko pytanie - jak duże opakowanie kaszy?
miszelka 17.01.2013 19:57
mmm :)
Anna133 17.01.2013 19:42
bardzo ciekawy przepis musze wypróbowac
Monika-twin 17.01.2013 19:25
Ciekawy przepis
Sylwia26 17.01.2013 19:02
ale słodkości
KasiaK90 17.01.2013 18:52
smaczne
kasienka23 17.01.2013 18:42
fajny przeps
mufinka79 17.01.2013 18:30
moje smaki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak