Sposób przygotowania

Fasolkę podgotować w lekko osolonej wodzie tak, aby nadal była chrupiąca. Garstkę fasolki owijać plastrami szynki i układać w naczyniu żaroodpornym. Przygotować sos beszamelowy: masło rozpuszczamy na małym ogniu. Dodajemy mąkę - tak, aby powstała gęsta masa. Chwilę smażymy, po czym wlewamy zimne mleko. Gotujemy aż sos zgęstnieje do konsystencji śmietany. Przyprawiamy sos solą, pieprzem, gałka i tymiankiem. Szparagówkę zalewamy sosem i pieczemy w piekarniku aż będzie miękka, a sos się lekko zarumieni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    świetny przepis, muszę go sobie wydrukować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    etka

    wyśmienity pomysł z zawijaniem fasolki!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !