Sposób przygotowania

Umytą łopatkę osuszyć papierowym ręcznikiem.Boczek pokroić w słupki(pokrojony boczek można zamrozić-łatwiej będzie się szpikować),4 ząbki czosnku pokroić w grubsze plasterki.Cebulę posiekać,resztę czosnku przecisnąć przez praskę.W mięsie zrobić pionowe nacięcia cienkim nożem.W nacięcia wkładać po słupku boczku i plasterku czosnku.W brytfance rozgrzać trochę oleju i obsmażyć mięso ze wszystkich stron.Dodać cebulę,czosnek,kostkę mięsną,przyprawę do grilla i chwilę jeszcze smażyć.Podlać wodą,dodać pieprz,sól do smaku i dusić do miękkości,co jakiś czas podlewając wodą.Miękkie mięso wyjąć i przykryć folią aluminiową,żeby nie wystygło.Mąkę wymieszać dokładnie z połową szklanki wody,wlać do sosu i chwilę pogotować.Mięso pokroić w plastry.Sos podać osobno w sosjerce.Smacznego!

Ja podałam mięso z kluskami śląskimi(przepis w mojej galerii) i młodą kapustą zasmażaną(przepis w mojej galerii).

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    W przepis wkradł się błąd.Bez 5 żąbkówk.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    uwielbiam kluski śląskie
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wygląda smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !