Sposób przygotowania

Najpierw gotujemy skrzydełka z kurczaka z 1 kostka rosołową kiedy będą miękkie wyjmujemy i odcedzamy rosół z szumowin. Do wrzącego rosołu wkładamy:
obrana i pokrojoną w kostkę marchew i selera, brukselkę umytą, różyczki kalafiora oraz fasolkę szparagową umytą z usuniętymi końcówkami i pokrojoną na 2 cm kawałki. Gotujemy 5 minut po czym dodajemy makaron i gotujemy razem do miękkości składników. Jeżeli trzeba dodajemy drugą kostkę rosołową. Ugotowana zupę zaprawiamy śmietaną. Do zupy możemy dodać wcześniej ugotowane skrzydełka albo każdemu [po 1 na talerz albo obrane już i rozdrobnione nieco

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    Lubie takie lekkie zupki, tak więc zapisuję sobie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Smacznie i kolorowo wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    świetnie wygląda ta zupka;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !