Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka rozcinamy na pół, dzięki temu osiągniemy 4 kawałki. Mięsko układamy na grillu i grillujemy co jakiś czas polewając piwem lub winem. Cebulkę smażymy na złoty kolor, doprawiając przyprawą uniwersalną. Boczek układamy na grillu i grillujemy, aż będzie chrupiący. Bułki kroimy na pół. Na spodnią część nakładamy sos bbq później pierś, następnie dwa kawałki sera żółtego, chrupiący boczek dwa plasterki, pomidorki dwa plasterki, cebulkę i ponownie sos bbq.Przykrywamy bułką, lekko ściskamy i grillujemy. Można również zawinąć w folię aluminiową i grillować. Smacznego !!


( przepis na sos barbecue dostępny w mojej księdze )

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !