Sposób przygotowania

Ciasto kruche:
zagnieść i upiec 2 placki. Piec 10-15 minut.
Ciasto biszkoptowe:
Ubić białka na sztywną pianę, dodawać cukier i po jednym żółtku, wymieszać z mąką i proszkiem do pieczenia. Upiec na złoty kolor.
Masa do przełożenia:
Nie całą szkl;ankę mleka ubić za szklanką mąki i 4 żółtkami. Pozostałe mleko zagotować, wsypać cukier i włożyć margarynę. Po rozpuszczeniu i zagotowaniu wlać roztrzepane mleko z mąką i żółtkami. Zagotować i gorącym przekładać ciasto. Ciasto biszkoptowe w środku.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 5
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    ciekawe czy smakuje tak jak nazwa wskazuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    moze byc dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !