Sposób przygotowania

Kolendrę i anyżek zmiażdżyć w moździerzu. Kurczaka drobno pokroić, dodać do niego miód, sok z cytryny, chili, połowę gałki i imbiru, kolendrę z anyżkiem i musztardę. Odstawić na godzinę do lodówki. Cebulę pokroić w piórka. Kurczaka wrzucić na rozgrzaną patelnię, podsmażyć. Dodać cebulę, gdy się zeszkli dodać zmiażdżony czosnek. Gdy mięso się zarumieni dodać szpinak i serek. Doprawić do smaku solą, imbirem i gałką. Kuskus posolić, dodać łyżkę oliwy i zalać wrzątkiem. Przykryć i poczekać około 5min aż napęcznieje. Na porcje kuskusu nałożyć kilka łyżek kurczaka ze szpinakiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    musi być bardzo smaczny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    anoosia

    też tak uważam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają bardzo apetycznie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    oj zjadłabym ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    ekstra:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !