Sposób przygotowania

Wino mocno podgrzać z miąższem wanilii i cukrem. Gruszki obrać, pokroić, wrzucić do winnego sosu. Gotować ok. 5 min. Wyjąć owoce. Kremówkę podgrzać - nie gotować! Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i mieszać do rozpuszczenia. Czekoladę stopić na parze. Kremówkę przecedzić, połączyć z czekoladą, wymieszać. Przelać do foremek i chłodzić ok. 3 godziny. Następnie wyjąć i podawać z kawałkami gruszek i winnym sosem!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    wszystko co lubię:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Rozkosz w buzi
  • 3
    original
    Opublikowano

    berys18

    ale super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    niezła pokusa
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z chęcią się skuszę ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Grzech się nie skusić:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !