Sposób przygotowania

Zagnieść kruche ciasto.1/3 zawinąć w folię i włożyć do zamrażalnika.Resztę ciasta rozwałkować i wyłożyć na blachę.Na ciasto wysypac równomiernie bułkę tartą.Truskawki umyć,osuszyć,odszypułkować.Białka ubić z cukrem na sztywną pianę,dodać suche kisiele i dalej ubijać.Ciasto nakłuć widelcem,posypac bułką tarta,wyłożyć truskawki(większe przekroić na pół,małe w całości),ubitą pianę z kisielem i na wierzch potrzeć ciasto z zamrażalnika.Piec około 45 minut w temp.180 stopni C.Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.Smacznego!

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    ładnie wygląda
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam ciasto z truskawkami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    Pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    wygląda świetnie:) a smakuje pewniej jeszcze lepiej:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Oj teskno mi juz za swiezymi truskawkami
  • 2
    original
    Opublikowano

    marchewka

    już niedługo....

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !