Sposób przygotowania

Pomidory sparzamy wrzątkiem, obieramy ze skórki, a następnie kroimy w drobną kostkę. Tak przygotowane pomidory mieszamy z 1/3 oliwy, swieżą bazylią i odstawiamy w chłodne miejsce. Mintaja doprawiamy solą i pieprzem, polewamy lekko olejem i smażymy na rozgrzanej patelni. Danie to świetnie smakuje z pieczonymi ziemniakami

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    Przepis zaczerpnięty z gazetki Biedronki z przepisami Macieja Kuronia
  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    rybki mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    zjadłabym taki obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    Ryby są smaczne i w dodatku fajnie przyrządzone- ładnie wyglądają na talerzu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre też z pomidorami z puszki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    musi być rzepakowy olej, czy z nim smakuje lepiej?
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    fajnie wygląda i szybko się robi:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    ryba pomidory i bazylia, pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    jasiek - nie musi być tylko rzepakowy, czasem używam też oliwy z oliwek, ale ta zmienia smak potrawy i jest dużo droższa. Oleje roślinne są najzdrowsze więc je polecam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne, uwielbiam je aż ślinka cieknie :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !