Sposób przygotowania

Mięso wymieszć z jajkiem, solą łyżeczką cukru, startą cekulą, pieprzem.Ugotowane ziemniaki ugnieść, a surowe zetrzeć na drobnej tarce, przełożyć na czystą ściereczkę i odcisnąć całą wodę.Obie masy ziemniaczane zagnieść razem z dodatkiem soli, i 1 łyżki mąki ziemniaczanej.Formować placki wielkości dłoni(grubuść 1 cm, i nałożyć mięso, potem uformowac podłużne pyzy.Pyzy obsmażyć na złoto na smalcu i przełożyć do brytfanny.do brytfanny dodać pokrojoną resztę cebul, ziele, liść troche soli, pieprzy i cukru, dodać 2 łyżki smalcu i podlać wodą, żeby sie dusiły, piec pod przykryciem 45-50 minut

Komentarze

  • 8
    original
    Opublikowano

    kotlet

    mhmh polecam
  • 4
    original
    Opublikowano

    magical66

    fajnie brzmi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agata17ko

    Przysmak u mnie w domu
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !