Sposób przygotowania

Płucka dobrze umyć.Ugotować we wrzącej,osolonej wodzie.Bułkę namoczyć w wodzie.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Zrumienić na tłuszczu.Ugotowane płucka przepuścić przez maszynkę wraz z odciśniętą bułką.Następnie dodać cebulę,sól,pieprz.Dokładnie wymieszać.Z mąki,wody,jajka i soli zagnieść ciasto.Wyrobić aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Podsypać mąką.Rozwałkować ciasto na grubość ok.2mm.Szklanką wykroić kółka.Na krążki kłaść farsz.Dokładnie zlepiać.Gotować we wrzącej,osolonej wodzie.Można podawać polane rozpuszczonym masłem ze zrumienioną bułką tartą.

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !