Sposób przygotowania

Płucka dobrze umyć.Ugotować we wrzącej,osolonej wodzie.Bułkę namoczyć w wodzie.Cebulę obrać,opłukać.Pokroić w kostkę.Zrumienić na tłuszczu.Ugotowane płucka przepuścić przez maszynkę wraz z odciśniętą bułką.Następnie dodać cebulę,sól,pieprz.Dokładnie wymieszać.Z mąki,wody,jajka i soli zagnieść ciasto.Wyrobić aż do uzyskania jednolitej konsystencji.Podsypać mąką.Rozwałkować ciasto na grubość ok.2mm.Szklanką wykroić kółka.Na krążki kłaść farsz.Dokładnie zlepiać.Gotować we wrzącej,osolonej wodzie.Można podawać polane rozpuszczonym masłem ze zrumienioną bułką tartą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    muszę kiedyś spróbowac;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo lubiee
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo lubiee
  • 4
    original
    Opublikowano

    dianix

    bardzo lubiee
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    TEtalicha

    swietne takie pierogi

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !