Sposób przygotowania

Flaki obgotowujemy we wrzątku po około 3 minuty.
Do garnka wkładamy włoszczyznę, mięso wołowe, ziele angielskie i listki laurowe - gotujemy 30 minut. Do mięsa wołowego wrzucamy udka i gotujemy jeszcze około 20-30 minut. Gotujemy wywar. Wyjmujemy mięso gdy jest już miękkie i kroimy na małe kawałki, marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Na przecedzonym wywarze gotujemy flaki, pod koniec dodajemy wcześniej wyjęte składniki. Doprawiamy solą, ostrą papryką, pieprzem i majerankiem.
Zasmażka: masło przesmażamy z mąką na patelni, dodajemy do flaków, gotujemy 3 minuty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kaja1991

    superowe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    mniamm
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    polecam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    tak właśnie robię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !