BOSCH - Odbierz 300 zł

Sposób przygotowania

Do naczynia wlewamy 2 litry wody, wsypujemy 2 łyżki soli, dodajemy 1 główkę czosnku- obranego i przepuszczonego przez praskę, kilka ziaren ziela angielskiego, liści laurowych, po łyżce pieprzu czarnego,majeranku i ziół prowansalskich. Dokładnie mieszamy. Opłukane mięso wkładamy do marynaty i odstawiamy na całą dobę w chłodne miejsce.
Na drugi dzień gotujemy mięso przez 45 minut. Następnie nacinamy mięso i w otworki nadziewamy obrane ząbki czosnku. Mięsko wykładamy na lekko posmarowanej tłuszczem blasze posypujemy przyprawą do drobiu po myśliwsku i papryką ostrą.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy 45 minut.
Smacznego!

Spróbuj również

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    przepyszne
  • 3
    original
    Opublikowano

    Magula

    tyle przypraw, musi pachnieć w całym domu podczas robienia
  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    wyśmienita karkóweczka!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !