Sposób przygotowania

Do naczynia wlewamy 2 litry wody, wsypujemy 2 łyżki soli, dodajemy 1 główkę czosnku- obranego i przepuszczonego przez praskę, kilka ziaren ziela angielskiego, liści laurowych, po łyżce pieprzu czarnego,majeranku i ziół prowansalskich. Dokładnie mieszamy. Opłukane mięso wkładamy do marynaty i odstawiamy na całą dobę w chłodne miejsce.
Na drugi dzień gotujemy mięso przez 45 minut. Następnie nacinamy mięso i w otworki nadziewamy obrane ząbki czosnku. Mięsko wykładamy na lekko posmarowanej tłuszczem blasze posypujemy przyprawą do drobiu po myśliwsku i papryką ostrą.
Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni i pieczemy 45 minut.
Smacznego!

Komentarze

Nikt jeszcze nie skomentował. Bądź pierwszy !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !