Sposób przygotowania

Włóż do garnka (najlepiej ciśnieniowego) kurczaka, cebulę, czosnek, bulion, sól, pieprz i masło. Wlej 4 szklanki wody, gotuj, aż kurczak będzie miękki (w garnku ciśnieniowym trwa to około 10 minut). Z bulionu wyjmij piersi kurczaka i drobniutko je pokrój (do farszu możesz dodać natkę lub szczypiorek). Odmierz i zagotuj 3 szklanki bulionu, w którym gotował się kurczak. Wsyp mąkę, energicznie mieszając gotuj około minuty, aż powstanie ciasto. Wyjmij z garnka, a gdy trochę przestygnie, dodaj dwa żółtka i zagniataj tak długo, aż nie będzie grudek (około 10 minut). Następnie rozwałkuj ciasto do grubości 1/2 cm i powycinaj kółeczka (np. szklanką). Na każdym ułóż trochę serka i porcję farszu z kurczaka. Brzegi kółeczek sklejaj mocno ponad farszem, formując je tak aby przypominały udka kurczaka. Panieruj w roztrzepanym białku, a potem w tartej bułce. Smaż 8 minut w głębokim tłuszczu, co jakiś czas odwracając.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Smacznie wyglądają :)
  • 0
    100_3053
    Opublikowano

    Barbara40

    Bardzo ciekawy przepis, sprobuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Przełamujecie stereotypy myślowe -ciasto na bulionie,,niesamowite:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !