Sposób przygotowania

Kalafior oczyścić, opłukać i osuszyć. Wrzucić na osolony wrzątek i blanszować około 5 minut (kalafior musi pozostać twardy). Ostudzić.

Karczek oczyścić, umyć, osuszyć i przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Doprawić solą, pieprzem, przyprawą do mięsa mielonego i wymieszać z drobno pokrojoną cebulką. Odstawić na godzinę do lodówki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy z oliwek, wyłożyć mięso i podsmażać, aż będzie miękkie mieszając co jakiś czas. Wyłożyć na sito i poczekać aż ostygnie i spłynie cały tłuszcz z mięsa.

Pomidory i paprykę pokroić w drobną kostkę. Kalafiora układamy na półmisku wyłożonym sałatą. Z wierzchu odcinamy delikatnie kilka różyczek kalafiora. Odkładamy je na bok, a wgłębienia napełniamy przygotowanym mięsem. Odcięte różyczki można później powciskać w mięso mielone. Całość posmarować majonezem i posypać pokrojonymi pomidorami i papryką. Ja dodatkowo wokół główki kalafiora ułożyłam ugotowane na twardo połówki jajek.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super wygląda,mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    efektowne
  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    efektowne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    piękne
  • 1
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ja cię kręce - full wypas
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    niezłe
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Świetny pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !