Sposób przygotowania

Średnią główkę kapusty sparzyć i podzielić na pojedyncze liście,
ugotowane mięso (z porcji rosołowych, z kości od schabu) obrane zmielić. Zmielić pieczarki i cebulę , przesmażyć na patelni , dodać do zmielonego mięsa, wbić 2 jaja. Bułkę namoczyć, odcisnąć, dołożyć do farszu, dokładnie wymieszać farsz, dołożyć do smaku \"kucharka\" . Farsz zawijać w liście kapusty. Rozbić dwa jaja, dolać przyprawy w płynie \"kucharek\" . Gołąbki panierować w rozbitym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju, na wolnym ogniu. Gdy się zarumienią ze wszystkich stron zdejmować z patelni.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !