Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

ogon dokładnie myjemy,wkładamy do garnka z włoszczyzną,grzybkami oraz cebulą. Dodajemy listki i ziele i zalewamy wodą. zagotowujemy. (zazwyczaj trzeba odszumować) Gotujemy ok godziny aż ogon zmięknie,następnie przecedzamy wywar. Wrzucamy do niego pokrojony ogon (jeśli ktoś go lubi) , marchewkę pokrojoną w plasterki oraz ziemniaki pokrojone w kostkę. Grzybki siekamy i również wrzucamy. Ponownie wstawiamy na gaz,gdy się zagotuje dolewamy przecier wymieszany z mąką ziemniaczaną oraz małą ilością zimnej wody. Gotujemy az ziemniaki zmiękną,doprawiamy do smaku solą,cukrem oraz tabasco.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszkalider

    Wygląda smakowicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Poison1988

    Już same oczy by jadły :) Świetny przepis i pewnie taki sam smak :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kasnaj

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !