Sposób przygotowania

Rozmrożony szpinak mieszamy z mlekiem i jajkami.

Mąkę dodajemy stopniowo po kilka łyżek aż powstanie gęste ciasto.Dokładnie mieszamy.

Jeśli mamy specjalne haluszkove sitko, przecieramy przez nie ciasto do gotującej się osolonej wody. Gotujemy ok. 1 minuty od momentu wypłynięcia na powierzchnię.Jeżeli nie posiadamy sitka, używamy łyżki.Kluseczki bedą wtedy troszkę większe.

Odcedzamy.

Podajemy polane roztopionym masłem lub stopioną słoninę.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Nie spotkałam się jeszcze z czymś takim ale muszę spróbować niestety sitka nie mam takiego ale mam nadzieje że mimo to też będą pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    wygląda fainie
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    Muszę wypróbować,bo uwielbiam szpinak.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wyglądają bajecznie, wypróbuję na pewno, tym bardziej, że uwielbiam szpinak :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Nie wiedziałam, że haluszki tak łatwo sie robi :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    polecam te w sosie śmietanowym z szynką i dużą ilością czosnku
  • 0
    original
    Opublikowano

    Islanzadi

    Wyglądają świetnie - kolor jest po prostu boski!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    jadłam kiedyś takie w jakiejś restauracji, są pyszne :) a przepis taki prosty :) na pewno je zrobię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !