Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto dokładnie wymieszać lub zmiksować robotem. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek i białka ubić na sztywno. Twaróg zmiksować. Margarynę roztopić i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodać ser, budyń i ostudzony tłuszcz. Wymieszać. Na koniec dodać do masy pianę i lekko wymieszać. Kłaść łyżką masę serową na ciemne ciasto robiąc kleksy. Piec 45-50 minut w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu polać polewą lub posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka172

    Ale smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    dawno tego ciasta nie robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Matik

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jeszcze takiego nie piekłam
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Pyzuniu polecam, jest smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    zjałabym taki
  • 0
    original
    Opublikowano

    madi356

    pychota:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !