Przepis i sposób przygotowania na: sałatka seledynowa z ryżem (z cukinią, orzechami włoskimi, jabłkiem i jarmużem)
Ryż ugotować na sypko wg przepisu na opakowaniu. Cebulę i jabłko obrać ze skórki, pokroić w kostkę, połowę podsmażyć na oliwie na złoty kolor z odrobiną soli. Następnie dodać opłukany i pokrojony jarmuż i dusić razem 5 minut odstawić do wystygnięcia. Wystudzony ryż wymieszać z groszkiem, drugą połową jabłka i cebuli, pokrojonym selerem naciowym, pokrojoną w ćwiartki plasterków cukinią i rozdrobnionymi orzechami włoskimi. Następnie wymieszać i dołożyć podduszony jarmuż z cebulą i jabłkiem. Z majonezu, musztardy, jogurtu i kurkumy zrobić sos, oprawić solą i pieprzem wg uznania. Można ale nie trzeba odać octu winnego dla smaku. Odstawić do lodówki do przegryzienia składników. Smacznego.