Sposób przygotowania

Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Do przestudzonego dajemy przyprawy, śmietanę i jajka, mieszamy. Ziemniaki obieramy, kroimy w talarki i smażymy na oleju. Cebulę kroimy w krążki i również smażymy. Paprykę myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Kiełbasę również kroimy w kostkę i smażymy. Kapustę wyciskamy z soku i siekamy. Na spodzie naczynia żaroodpornego układamy: warstwa usmażonych ziemniaków, połowa ryżu, część kapusty, połowa papryki, 1/2 cebuli, usmażona kiełbasa, reszta ryżu, kapusta, papryka, cebula.
Przykrywamy to resztą ziemniaków i posypujemy pokrojonym w kostkę serem białym. Przykrywamy i zapiekamy 35 minut w temp 200 st. C.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    radosna29

    fajny przepis jutro zrobie na obiad
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magda60

    pomyslowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo smakowite danie, podoba mi się!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    baaardzo ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !