Sposób przygotowania

Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Truskawki umyć, odszypułkować, osuszyć i zmiksować z 2 łyżkami cukru na gładką masę. Do jogutru dodać cukier, wiórki kokosowe i dokładnie rozmieszać. Do obu mas dodać żelatynę (nieco więcej do jogurtu) i bardzo dokładnie rozmieszać. Na dno 4 kieliszków koktajlowych wlać do 1/4 wysokości mieszankę jogutrową. Wstawić do lodówki i gdy zastygnie wlać warstwę zmiksowanych truskawek. Ponownie wstawić do lodówki. Gdy i ta warstwa zastygnie wlać resztę masy jogurtowej. Podawać udekorowane truskawką.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    słodkości :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maxfighter

    palce lizac

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !