Sposób przygotowania

Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka. Dodać do tego mąkę z cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać pianę ubitą na sztywno dodać mleko.
Zrobić masę:
1/2 litra mleka
1/2 opakowania cukru wanilinowego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mąki
3/4 szklanki cukru
1 jajko
1 kostka margaryny

Zagotować większą część mleka. Mniejszą część wymieszać ze składnikami i wlać do gotującego się mleka. Rozetrzeć mikserem, margarynę, dodać po trochu budyniu. Tak otrzymana masę nałożyć na placek. Ułożyć porzeczki.
Przygotować galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Zostawić do ostygnięcia Zalać porzeczki. Odłożyć do lodówki.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !