Przepis i sposób przygotowania na: Malinowe tarteletki z kremem z białej czekolady
Kroki postępowania
Nagrzać piekarnik do 200°C.
mąka | 22,5 dag |
cukier puder | 4,5 dag |
masło | 12,5 dag |
żółtko jajek | 2 szt. |
proszek do pieczenia | 1/2 płaskiej łyżeczki |
Nadzienie: | |
maliny świeże lub mrożone | 2 szkl. |
cukier | 8 dag |
sok z cytryny | 1 łyżka |
biała czekolada | 10 dag |
masło | 4 dag |
mleko | 100 ml |
Żelatyna wieprzowa Prymat | 2 łyżeczki |
woda zimna | 1 (ewentualnie) |
woda zimna | 4 (przegotowana) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: