Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa serowa z natką i grzankami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

serek topiony 300 gram
kiełbasa podwawelska 100 gram
czosnek 3 ząbek
natka pietruszki 1/2 pęczek
majeranek 1 łyżeczka
tymianek 1 łyżeczka
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
oliwa 1 łyżeczka
ziele angielskie 3 sztuka
Liść laurowy suszony Prymat 3 sztuka
ser żółty 2 łyżka
grzanki 3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa serowa z natką i grzankami

Na oliwie podsmażamy pokrojoną w plasterki lub kostkę kiełbaskę. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Zalewamy wodą, dodajemy roztarte w dłoniach zioła, ziele, liść i przyprawy. Doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy serki i (za pomocą trzepaczki) ciągle mieszając gotujemy, aż do rozpuszczenia serków. Posypujemy obficie zieloną pietruszką. Podajemy gorącą z grzankami lub groszkiem ptysiowym posypaną żółtym serem i pietruszką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.03.2017 13:10
dobra zupa
fijolek91 20.09.2012 19:52
smaczna:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak