Sposób przygotowania

Białka ubij na sztywną pianę. W połowie ubijania dodaj cukier puder i drobny cukier. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i odrysuj na nim 3 okręgi wielkości talerzyka deserowego. Ubite białka przełóż do rękawa piekarniczego i uformuj okręgi. Susz bezy przez 2 godziny w temp. 110-120 stopni.
Śmietanę ubij z cukrem pudrem i fixami, wstaw do lodówki. Wiśnie wydryluj i osącz na sicie z nadmiaru soku. Przestudzone blaty przełóż śmietaną, powkładaj w nią wiśnie. Ostatni udekoruj wiórkami czekolady.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !