Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z kminkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt.
kapusta kiszona 60-70 dag
czosnek 2 ząbki
ziemniaki 1 szt.
boczek 50-60 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z kminkiem

Kapustę dobrze wypłukać, ugotować w niej boczek tak ,żeby nie było za dużo w niej wody, tak jak na bigos z dodatkiem ziela ,listka , soli i kminku.Miękki boczek wyjąć i pokroić na porcje. Surowego ziemniaka obrać ,zetrzeć na tarce jak na placki dodać do kapusty i zagotować, należy jednak dodawać po łyżce mieszając aby się nie przypaliła i sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ziemniak bowiem zagęszcza nam kapustę jednak nie może być ona za gęsta lecz zawiesista i lekko szkląca. Doprawić solą, pieprzem i musi być wyczuwalny smak kminku. Do kapusty wrzucić porcje boczku aby się zagrzały , podawać z ziemniakami . Kapustkę taką można podac do innego mięska , moi chlopcy jednak lubią boczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 27.02.2014 14:19
Podoba mi się :)
Izabela/bella81 10.02.2013 09:29
dla mnie coś nowego...
gusia1000 24.01.2013 11:35
Dobry obiad.
anemon 22.04.2012 10:35
U mnie też kapusta obowiązkowo musi być z kminkiem.
barbara11561 12.06.2011 00:38
Lubię kapustę w każdej postaci :)
ben-ka 17.03.2011 10:04
wspaniała:)bardzo lubię taką kapustę !
Beata73 23.10.2010 19:04
pyszna kapusta!
buksiak12 29.08.2010 15:05
mniam mniam
Dorota71 29.08.2010 14:26
przepis godny wypróbowania
Emilia22 29.08.2010 13:50
bardzo ciekawy przepis
misia53 23.08.2010 01:15
SKŁADNIKI: 60-70 dkg kapusty kiszonej 1 cebula średnia 2 ząbki czosnku 1 średni ziemniak 50-60 dkg boczku surowego bardzo chudego sól, pieprz, kminek.ziele angielskie,listek bobkowy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak