Sposób przygotowania

Około 4 łyżki oleju rozgrzewamy na patelni i smażymy na nim poszatkowaną cebulę oraz czosnek. Dodajemy drobno pokrojoną paprykę, ryż i oregano, dusimy 5 minut. W międzyczasie przygotowujemy 400 ml wywaru z kostki rosołowej. Stopniowo dolewamy wywar i wino do ryżu. Gotujemy tak długo, aż ryż zmięknie a woda odparuje. Odstawiamy patelnię do wystygnięcia. Ser kroimy w małe kostki. Z przestudzonego ryżu formujemy małe kulki, a w ich środkach umieszczamy kawałeczki sera. Olej rozgrzewamy na patelni i kładziemy kulki, smażymy ok. 3 minuty na złotobrązowy kolor.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !