Sposób przygotowania

Miekka margaryne ucieramy z cukrami na puszysta mase. Dodajemy rum i ciagle ucierajac, wrzucamy po jednym jajku, miksujac na puszysta mase. Make pszenna i ziemniaczana, proszek, czekolade i kakao, jogurt dokladnie mieszamy, tak aby nie bylo grudek. Do mokrej masy maslanej, dodajemy po 1-2 lyzki suchej masy i ucieramy mikserem. Banany kroimy w 3mm krazki i skrapiamy sokiem z cytryny. Forme na wieniec smarujemy tluszczem i posypujemy maka. Do formy, wlewamy polowe masy, na wierzch ukladamy pokrojone banany i zalewamy pozostala masa ciasta. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 50-55 minut w 180-190*. Po wyjeciu ciasta z piekarnika, odstawiamy je w chlodne miejsce, ciasto wyjmujemy ostroznie z formy po calkowitym jego wystudzeniu. Przygotowujemy polewe czekoladowa : do garnuszka wrzucamy maslo, stawiamy go na rozgrzany palnik, dodajemy pokruszona czekolade, mieszamy do polaczenia sie skladnikow, bez koniecznosci zagotowywania. Goraca czekolada polewamy ciasto i posypujemy kulkami.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Przepyszny!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    piękny
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Co ta czekolada ma w sobie takiego, że nie można się od niej oderwać? :) Piękne ciasto! :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    wygląda bardzo smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z bananami jest pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !