Sposób przygotowania

1. Ziemniaki obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o małych oczkach;
2. Do startych ziemniaków dodajemy jajko, mąkę, sól i dokładnie mieszamy masa musi być bardziej gęsta niż na placki ziemniaczane);
3. Masę wkładamy łyżką na osolony wrzątek i gotujemy około 5 minut;
4. W celu sprawdzenia czy ciasto nie jest zbyt rzadkie włożyć 1 łyżkę masy na wrzątek i obserwować czy się nie rozpada

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelinapac

    nigdy o czymś takim nie słyszałam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawe!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawe!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !