Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy lub oleju. Boczek lub salami pokroić w niedużą kostkę, wrzucić na rozgrzaną patelnie i smażyć, aż tłuszcz się wytopi. Wrzucić posiekaną cebulę i zmiażdżony czosnek. Gdy się zeszkli obrać cukinię i pokroić w kostkę lub paski, wrzucić na patelnię. Dusić wszystko, aż cukinia będzie miękka. Zdjąć z ognia i dodać śmietanę. Doprawić do smaku tymiankiem, bazylią, gałką, solą i pieprzem (jeśli używamy suszonych ziół należy je dodać podczas duszenia cukinii). Na porcję makaronu nałożyć kilka łyżek sosu. Przed podaniem można posypać startym parmezanem lub serem typu pecorino.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    etka

    lubię makaron :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo smaczne:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale. Uwielbiam takie dania.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    bardzo lubię takie spaghetti
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !