Przepis i sposób przygotowania na: Sos mięsny na zapas :
Podzielić na porcje ( ja przyjmuję łyżkę wazową pełna na osobę ) w pojemniczki . Wystudzić i zamrozić .
Z tej porcji wychodzi ok. 10-12 łyżek wazowych sosu.
0,7 kg wieprzowiny ( łopatka, od szynki , biodrówki bez kości , itp. ),0,5 kg cebuli | |
curry,pieprz mielony,3 łyżki mąki,6 szklanki wody ,1 szklanka słodkiej śmietanki 18% | |
Liść laurowy suszony Prymat | 2 szt. |
Ziele angielskie całe Prymat | 3 szt. |
smalec | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: