Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo. Każdy plasterek szynki przekroić na pół. Masło rozetrzeć na masę, ucierając, dodawać ugotowane na twardo żółtko i tuńczyka z puszki oraz 2 drobno posiekane korniszony. Przygotowanym nadzieniem smarować plastry szynki, zwijać w ruloniki. Układać na półmisku wyłożonym liśćmi sałaty. Ozdobić rzodkiewką, oliwkami i drobno pokrojonym białkiem ugotowanym na twardo oraz korniszonami. Żelatynę rozpuścić w części zimnego wywaru wołowego, dodać resztę i zagotować. Gdy galareta będzie tężeć, zalać nią półmisek z roladami. Pozostawić w lodówce do zastygnięcia, Podawać na przystawkę z białym pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne na imprezke :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !