Przepis i sposób przygotowania na: Malinowa pianka na biszkopcie
Białka ubić na sztywno z dodatkiem szczypty soli i 3 łyżek zimnej wody, następnie dodać cukier i ubijać do uzyskania białej bezy. Do sztywnej bezy dodać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia delikatnie połączyć. Ciasto wylać do prostokątnej formy i piec w temp. 180 st około 15 min.
Pianka:
Galaretkę i żelatynę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody i przestudzić, kiedy galaretka przestygnie wymieszać ją z serkiem, następnie dodać i ostrożnie wmieszać ubitą śmietanę kremówkę i na koniec maliny.
Piankę wylać na zimne ciasto biszkoptowe i odstawić do zastygnięcia. Kiedy pianka zastygnie wylać na nią galaretkę przygotowaną z wody, soku i rozpuszczonej w tym żelatyny, ponownie schłodzić.