Sposób przygotowania

Ogórki umyć.
Jeżeli mamy duże to pokroić na kawałki, a jeżeli malutkie to przekroić wzdłuż lub zostawić całe.
Odstawić na 5 godzin.
Po upływie tego czasu dodać pokrojony w kostkę czosnek, chilli, cukier, ocet i olej. Wszystko wymieszać i ponownie odstawić na 5 godzin.
Ogórki układać w słoiki, zalać powstałym z przypraw sokiem, zakręcić i odstawić w chłodne miejsce.
UWAGA! Tych ogórków się nie pasteryzuje, doskonale przechowują się w piwnicy lub innym chłodnym miejscu.

Komentarze

  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jadłam ostatnio u koleżanki, najpierw mają słodki smak...a potem czuć chilli..... rewelacja!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kate131

    tez robię.bardzo dobre sa
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dobre i ostre
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    dobre i ostre
  • 0
    original
    Opublikowano

    borgia

    Dostałam od Mamy wielkie byki. Będę musiała pójść i kupić mniejsze. Mam bardzo ostrą arabską paprykę w proszku - chili to łagodny zwierz. Spróbuję dać.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara33

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !