Sposób przygotowania

Z masła i mąki zrobić jasną zasmażkę, którą rozprowadzamy z rosołem. Dodać utarty chrzan. do smaku dodać sok z cytryny i cukier. Sos gotować przez 5 min., a gdy stanie się gęsty, dodać śmietanę rozmieszaną z surowymi żółtkami. Sos podgrzewać ciągle mieszając. Wyśmienity do mięsa, ryb, ziemniaków

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    moja babiczka pochazi z chrzanowa
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    chrzanić taki sos
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    chrzanu nie lubię
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    dobry do mięs
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię do kiełbaski
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię do kiełbaski

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !