Maslo utrzec z cukrem na puszysta mase, dodac jajo, zmiksowac. Dodac cukier wanilinowy, Golden syrup, sok z cytryny, wódke, i zmiksowac na wysokich obrotach. Na koniec dodac make i dobrze wyrobic ciasto rekoma, w razie koniecznosci dodac odrobine maki, tak aby ciasto odchodzilo od reki, ale nadal bylo mocno wilgotne. Uformowac kule z ciasta, owinac folia, lub wlozyc w woreczek foliowa i wlozyc do lodówki na okolo 1,5 godziny. Bardzo delikatnie oproszyc blat maka, rozwalkowac kawalek ciasta, na grubosc ok 3-4 mm i wycinac króliczki. Ciastka ukladamy na duzej blasze wylozonej papierem do pieczenia. Ciasteczka minimalnie rosna, ale bardzo niewiele, trzeba zachowac maly odstep miedzy nimi. Rozgrzewamy piekarnik, wkladamy ciastka i pieczemy przez 13-15 minut w 175-180 stopniach. Wykladamy na kratke i studzimy. Przetrzymujemy z zamknietym pojemniku. CIasteczka sa smaczne, polecam