Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ocet czosnkowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ocet winny 1 l.
czosnek 4-5 ząbków

Przepis i sposób przygotowania na: ocet czosnkowy

Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobniutko posiekać. Włożyć do czystego słoika lub butelki. Zalać dobrej jakości octem winnym i wymieszać. Odstawić w chłodne miejsce na około dwa dni. Po tym czasie przecedzić z rozlać do czystych, szczelnych butelek. Stosować do marynat i surówek. Polecam!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 05.04.2011 15:34
ocet winny zmienił się w czosnkowy
alaaa 03.04.2011 19:25
super pomysł
Barbara55 02.02.2011 15:32
ocet czosnkowy nie używam
kielcok1 24.01.2011 16:12
był winny więc został czosnkowy
Babciagramolka 23.01.2011 16:14
Olej czosnkowy robie ale octu nigdy- ciekawe
rakow2
rakow2 25.11.2010 17:02
fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak