Sposób przygotowania

Najlepiej aby wszystkie skladniki mialy temperature pokojowa. Maslo calkowicie rozpuscic, przestudzic. Jaja rozklocic. Pol szklanki mleka lekko podgrzac (np. na 30 sekund) i rozpuscic w nim 3 lyzki kawy. Dobrze rozgrzac piekarnik, do 200 stopni. Suche skladniki dokladnie wymieszac. W osobnej misce, polaczyc wszystkie mokre sklaniki i dobrze wymieszac. Polaczyc skladniki plynne z suchymi, krotko wymieszac. Foremki wylozyc papilotkami, lub wysmarowac tluszczem i posypac maka. Nakladac ciasto do foremek, na 3/4 wysokosci, w kazdy srodek babeczki, wcisnac po jednym daktylu. Piec ok 20-25 minut w 190 stopniach. Wykalaczka sprawdzic, czy muffinki sie upiekly. Po upieczeniu wszystkich muffinek (wyszly mi 24 sztuki) przygotowac lukier. Kawe rozpuszczamy w niewielkiej ilosci goracej wody, po czym dodajemy olejek rumowy, szklanke cukru i enegricznie mieszamy, do uzyskania jednolitej konsystencji. Polewamy muffinki i czekamy do zastygniecia.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    fajne połączenie, chyba muszę znowu upiec muffinki :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pychotki
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Ach jak ja lubię te Twoje muffinki...:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    musi być smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    dawno nie robiłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !