Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewka z cukinią

4.0
(23)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
papryka czerwona 1/2
papryka żółta 1/2
cebula 2
natka pietruszki 1/2 pęczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka
cukinia 1
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
kajzerka 1
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko 2
żółtko jajek 1

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewka z cukinią

Kroki postępowania

1
Kajzerkę moczymy w wodzie. Jedną z cebul kroimy w kostkę i szklimy na masełku, studzimy. Dodajemy ją do mięsa mielonego razem z wyciśniętą kajzerką, 2 jajkami i odrobiną ziół prowansalskich. Całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku, dokładnie mieszamy. Mięso wstawiamy do lodówki.
Krok 1 - Nadziewka z cukinią foto
2
Nastepnie przygotowujemy cukinię, z której wydrążamy środek tak, aby jej nie uszkodzić.
Krok 2 - Nadziewka z cukinią foto
3
Paprykę i drugą z cebul kroimy w drobną kostkę i dusimy na masełku, studzimy. Następnie dodajemy posiekaną natkę pietruszki, łyżkę bułki tartej i jedno żółtko - wszystko mieszamy dokładnie i doprawiamy do smaku.
Krok 3 - Nadziewka z cukinią foto
4
Tak przygotowanym farszem napełniamy cukinię.
Krok 4 - Nadziewka z cukinią foto
5
Przygotowujemy arkusz papieru do pieczenia, na którym rozkładamy połowę mięsa, a na nim nafaszerowaną cukinię.
Krok 5 - Nadziewka z cukinią foto
6
Nakładamy kolejno resztę mięsa formując kształt cukierka.
Krok 6 - Nadziewka z cukinią foto
7
Tak powstały pakunek umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 80 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 7 - Nadziewka z cukinią foto
8
Smacznego :)
Krok 8 - Nadziewka z cukinią foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.01.2017 01:33
ciekawa propozycja
Grazyna0211 27.12.2016 12:49
fajny pomysł
jan_mag 25.12.2016 21:20
Bardzo efektowne !
Iwusia 22.11.2016 22:03
bardzo pomysłowe danie, a jakie smaczne
Lis 25.10.2016 11:04
Cudownie smakowita:)
ben-ka 17.06.2016 08:50
Też bardzo mi się podoba.
KORAL 16.06.2016 23:37
Smaczna rolada
cukiereczek 09.04.2014 17:46
bardzo pomysłowe
Lidzia 03.04.2014 15:19
Pyszności.
rjustysia 11.11.2012 12:29
Bardzo lubię takie właśnie odmiany mięsnego dnia. Ta rolada wygląda rewelacyjnie!
ALAGOR 28.10.2012 18:36
extra pomysł ;)
Ewelina47 26.09.2012 21:58
super
Renata22 21.09.2012 16:52
ślicznie nadziane ;) apetycznie wygląda
gusia1000 13.09.2012 00:11
Smaczne to jest.
przejs 27.08.2012 12:00
Fantastyczny przepis!
PaniMISIOWA 20.08.2012 20:34
wspaniale wygląda!
elficzna 20.08.2012 11:04
Bardzo ładnie wyszlo :) i bardzo apetyczne
Beatris 20.08.2012 10:27
Efekt końcowy cudowny. Wygląda tak smakowicie, że (pomimo tego, że nie lubię papryki) skusiłabym się na porcyjkę.
Amellia 20.08.2012 09:43
rewelacja
mala2021 20.08.2012 09:25
wygląda apetycznie
stokrotka 20.08.2012 07:30
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak