Sposób przygotowania

Do wrzacego rosolu wrzucamy listek laurowy i przyprawiamy do smaku. Wrzucamy kolejno: pokrojona w kostke cebule, pokrojone w kostke ziemniaki, pokrojone w kostke marchewki oraz korzen pietruszki. Gotujemy ok 10 min, po czym wrzucamy pokrojona w paski lodyge selera oraz poszatkowana, grubosci ok 1-1,5 cm kapuste. Gotujemy nastepne 20 minut, po czym wrzucamy przeplukana kasze, listek laurowy i groszek, w razie potrzeby doprawiamy. Po ok 10 minutach wrzucamy pokrojony w kostke czosnek i pokrojona natke pietruszki. Wylaczamy palnik i zostawiamy garnek pod przykryciem, tak by kasza nam calkowicie speczniala, ale sie nie rozgotowala. Kapusta pekinska, nadaje zupce lekko slodkawy smak. Jest delikatna, tak ze rozplywa sie w ustach. Zdjecie jest jednym, z moich pierwszych, stad ta kiepska jakosc.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jarzynowa, w sam raz dla mnie!
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Ja chcę wiosnę i taką zupę!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    oooooooo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !