Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Befsztyk tatarski z marynowanymi borowikami aromatyzowany oliwą truflową Roberta Sowy

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 400 g
kapary całe Smak 2 łyżki
żółtko jajek 4 szt
sól do smaku
Rozmaryn suszony Prymat do smaku
buraczki domowe Smak 4 szt
borowiki 8 szt
oliwa 4 truflowa
ogórki konserwowe 4 łyżki
Musztarda delikatesowa Prymat 2 łyzki
cebula 4 łyżki
sardynki 4 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Befsztyk tatarski z marynowanymi borowikami aromatyzowany oliwą truflową Roberta Sowy

Robert Sowa poleca:
Umytą i oczyszczoną polędwicę wołową posiekać bardzo ostrym nożem, przełożyć do dużej miski i dodać: cebulę, posiekane kapary, 4 posiekane borowiki, pokrojone w kostkę ogórki konserwowe, żółtka, musztardę i oliwę z oliwek. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku wedle własnego gustu.
Tak przygotowany befsztyk tatarski podawać z pokrojonymi buraczkami, 4 borowikami, rozmarynem i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Staramy się:)
ziutula
ziutula 17.08.2012 09:29
a tu od rana takie przysmaki....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak