Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownie z cukinią / Dukan

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

otręby owsiane 200 g
kakao 70 g
proszek do pieczenia płaska łyżeczka
sól duża szczypta
słodzik w płynie 1,5 łyżki
czekolada gorzka 1 tabliczka
parafina płynna 100 ml
esencja waniliowa do smaku
mąka migdałowa 1/3 szkl.
jajko 4 szt.
maizena 50 g
cukinia 2 szkl.
mleko w proszku 4 (odtłuszczone)
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kawa zbożowa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Brownie z cukinią / Dukan

Otręby zmielić młynkiem do kawy na mączkę.
Czekoladę gorzką utrzeć na drobnej tarce.
Kakao, sodę, maizenę, proszek do pieczenia i sól przesiać do miski.
Słodzik, parafinę, esencję waniliową i jajka zmiksować na jednolity płyn.
Cukinię umyć i zetrzeć na tarce o największych otworach.
Kawę inkę i mleko w proszku podlać kilkoma łyżkami ciepłej wody i wymieszać na jednolitą masę - dodać do płynnej masy, stale miksując, a następnie wolno dodawać suche składniki.
Na końcu dodać utartą cukinię i rozdrobnioną czekoladę gorzką - wymieszać dokładnie.
Formę nasmarować parafiną i wypełnić masą czekoladową.
Piec 25-30 minut w temperaturze 170-180*C.
Kroić jeszcze ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pietruszka 05.09.2012 22:52
wygląda bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak