Sposób przygotowania

Sałatę oczyścić, liście rozdzielić, umyć i osuszyć. Pomidor opłukać i pokroić w ósemki. Grzyby oczyścić i drobno pokroić. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać grzyby i podsmażyć, oprószyć mąką i krótko przesmażyć. Wlać mleko i zagotować. Z 5 jaj oddzielić żółtka od białek. Żółtka rozkłócić z pozostałym jajem, stale mieszając, porcjami dodać do grzybów. Białka ubić na sztywną pianę i razem z natką dodać do masy grzybowej. Blachę wyłożyć pergaminem i natłuścić. Masę grzybową rozsmarować na blasze i piec ok. 20 minut w nagrzanym piekarniku. Zrolować, pokroić na porcje, wyłożyć na sałatę i podawać z pomidorami.

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    lubie grzyby
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    pomysłowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !