Sposób przygotowania

Z jajek, 12 łyżek mąki , mleka, proszku do pieczenia i szczypty soli zrobić ciasto naleśnikowe . Usmażyć 6 naleśników średniej wielkości. Rybę zalać ½ litra wody i gotować 10 minut. Wyjąć rybę i rozdrobnić . Do wywaru dodać kostkę bulionu rybnego. Wywar przestudzić .Makaron zalać wrzątkiem i zostawić pod przykryciem na 10 minut . Odcedzić . Pieczarki drobno posiekać i usmażyć na rumiano na 1 łyżce oliwy. Pieczarki wymieszać z rozdrobnioną rybą i makaronem . Doprawić farsz solą i pieprzem . Nadziać farszem naleśniki formując je w sakiewki i związując szczypiorkiem .
W rondelku rozpuścić masło i zmieszać z nim 2 łyżki mąki . Wlać wywar rybny i słodką śmietankę . Wsypać ser i gotować sos aż ser się roztopi .
Podawać wlewając na talerz sos i umieszczając na nim podgrzane na parze sakiewki . Dodatkowo podawać surówkę ( np. mieszaną ).

Komentarze

  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    ale kolorowo
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    edyta18-20

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ciekawa jestem czemu mi zdjecie znikło i nie moge go dodać ponownie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Ciekawa jestem czemu mi zdjecie znikło i nie moge go dodać ponownie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !