Sposób przygotowania

Orzechy wloskie poszatkowac na bardzo drobno. Jajka utrzec z cukrem wanilinowym, polowa szklanki cukru i maslem na jasnobrazowa piane (maslo musi byc plynne ale chlodne). Banany obrac, zmiazdzyc widelcem, skropic sokiem z cytryny, dodac pozostaly cukier, jogurt , wymieszac lyzka i zmiksowac do uzyskania w miare gladkiej masy. Make nalezy przesiac z soda i proszkiem. Do masy jajecznej, mieszajac za pomoca lyzki, dodawac porcjami mase bananowa. Po polaczeniu obydwu mas, dodawac w ten sam sposob make. Na koniec dodac olejek (aromat) migdalowy i orzechy wloskie po czym dobrze wymieszac. Forme do pieczenia wysmarowac tluszczem i opruszyc bulka lub maka, rozgrzac piekarnik. Piec 40-50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu, pozostawic ciasto do przestygniecia. Na wierzch powtykac orzechy laskowe. Ciasto polac polewa czekoladowa lub orzechowa.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    cudny!
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    super musi byc bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Śliczny.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    annamariakowalczyk3

    mniam.
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Kawałeczek bym zjadła:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ale super
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    oj! zjadłabym z chęcią!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    piękny
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Świetnie się prezentuje
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    znakimity:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ten wieniec na pewno jest pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !