Sposób przygotowania

Kości umyć, włożyć do garnka, zalać wodą i ugotować wywar.
Wszystkie warzywa obrać, umyć i pokroić.
Gdy kości będą już prawie miękkie posolić wywar, dodać marchew, ziemniaki, seler, pietruszkę, ziele i liść.
Gotować około 10 minut.
Dodać ocet, pieprz, maggi cukier i wrzucić pokrojoną botwinę.
Gotować do miękkości na nie za dużym ogniu.
Śmietanę rozprowadzić z mąką i zagęścić zupę, zagotować.
W razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Nalać zupę na talerz lub do miseczek i posypać koperkiem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    zrobiłam wg tego przepisu, wszystkim bardzo msakowała
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam botwinkę, robię też do słoiczków na zimę.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    wygląda cudnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !