Sposób przygotowania

Z podanych składników wyrobić dokładnie ciasto a następnie wylepić nim dno tortownicy. Jajka wymieszać z cukrem, zmielonym serem, proszkiem budyniowym oraz ciepłym mlekiem. Dodać rodzynki (dobrze smakują rodzynki namoczone chwilę w alkoholu np. rumie) i skórkę pomarańczową. Tak przygotowaną masę wyłożyć na ciasto i piec ok. godzinki. całość polać polewą czekoladową i udekorować płatkami migdałowymi lub orzechami włoskimi.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    ewa84

    Smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wspaniale wygląda.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !